اجرای روف گاردن و آشنایی با مراحل مختلف آن

اجرای روف گاردن از مهمترین مواردی بوده که ذهن بیشتر صاحبان آپارتمان‌ها را به خود مشغول کرده است. از مهمترین مزایای روف گاردن می‌توان به بهبود کیفیت هوا، افزایش طول عمر بام و همینطور افزایش ارزش ملک اشاره نمود. اما در این میان مهمترین سوالی که از سوی مالکین آپارتمان‌ها و حتی مالکین ویلاها مطرح می‌شود این است که چگونه روف گاردن ایجاد می‌شود و مراحل ساخت آن به چه نحوی است. جهت پاسخگویی به این سوال با ما در ادامه مقاله همراه باشید تا شما را با نحوه اجرای روف گاردن به بیانی بسیار ساده، آشنا نماییم. اما قبل از هر چیز بهتر است که با انواع مختلف روف گاردن و ویژگی‌های مربوط به هر کدام آشنا شوید.

طراحی روف گاردن
طراحی روف گاردن

 

 انواع مختلف روف گاردن یا بام سبز

 

روف گاردن با سیستم متمرکز

اجرای روف گاردن با سیستم متمرکز همانند اجرای محوطه‌های روی سطح زمین است. طراحی این مدل چیزی شبیه باغ یا پارک بوده که از تنوع مختلف گیاهان در آن استفاده می‌شود. اما هنگام اجرایی کردن این مدل روف گاردن باید بدانید که به دلیل استفاده از حجم خاک، فشار زیادی به پشت بام خانه وارد می‌آید. به همین دلیل بهتر است که قبل از هر چیز در مورد مقاومت سازه‌های ساختمان اطمینان کامل کسب نمایید. از آنجا که قطر خاک در روف گاردن با سیستم متمرکز بسیار زیاد است، محدودیتی در انتخاب درخت و گیاهان متنوع وجود نخواهد داشت. اگر می‌خواهید این نوع روف گاردن را در پشت‌بام منزل خود نصب نمایید، قبل از ساخت آپارتمان باید برنامه‌ریزی‌های خاص خود را در این زمینه انجام دهید.

 روف گاردن با سیستم گسترده

اجرای روف گاردن با سیستم گسترده همانند روش قبلی بوده اما با این تفاوت که دیگر نیازی به مقاوم‌سازی ساختمان از قبل نیست. زیرا حجم خاک استفاده شده در مقایسه با سیستم متمرکز، کمتر بوده و به همین دلیل تنوع گیاهی به مانند پارک‌ها نمی‌تواند باشد. در روف گاردن با سیستم گسترده تنها می‌توانید حالت باغچه مانندی را در پشت بام خانه خود داشته باشید و تنها از پرورش مدل‌های محدودی از گیاهان، لذت ببرید. در اجرای بام سبز با سیستم گسترده، گیاهان در عمقی بین 30 الی 90 سانتیمتر درون خاک کم عمق کاشته می‌شوند.

طراحی روف گاردن
طراحی روف گاردن

 

روف گاردن با روش ماژولار

اجرای روف گاردن ماژولار در مقایسه با مدل‌های قبلی بسیار آسان است. در این روش از گلدان‌های مختلف جهت طراحی پشت‌بام استفاده می‌شود. هزینه نصب این مدل روف گاردن در مقایسه با مدل‌های قبلی کمتر بوده و امکان اجرای آن در آپارتمان‌های قدیمی هم وجود دارد. البته ناگفته نماند که شما می‌توانید روف گاردن را به صورت ترکیبی ماژولار و یا با سیستم گسترده در پشت‌بام آپارتمان خود پیاده‌سازی نمایید. بدین ترتیب می‌توانید از نمای زیبا و دلنواز ایجاد شده در فضای محیط لذت ببرید.

برنامه‌ریزی جهت طراحی روف گاردن یا بام سبز

در مرحله اول نیاز است که برنامه‌ریزی و نقشه‌های مربوط به طراحی روف گاردن انجام شود. به طور کلی، طراحی معماری و برنامه‌ریزی‌های مربوط به تاسیسات روف گاردن نظیر: سیستم آبرسانی، سیستم تخلیه و زهکشی، تامین نور، نحوه کاشت و همچنین تهیه گل و گیاهان مناسب در این مرحله باید انجام شود. استفاده از دانش مهندسان سازه و افراد متخصص در این مرحله بسیار ضروری است تا در روند نصب و اجرای بام سبز با هیچگونه مشکلی مواجه نشوید.

برنامه‌ریزی مربوط به تاسیسات جهت طراحی روف گاردن یا بام سبز

در این مرحله نیاز است که برنامه‌ریزی‌های مربوط به تاسیسات از همان ابتدا انجام شود. جهت اجرای روف گاردن باید در مورد عواملی نظیر: تهیه خطوط لوله جهت آبیاری گیاهان، لوله‌های تخلیه آب اضافی ناشی از بارش باران و همچنین سیم‌کشی‌های مربوط به سیستم‌های روشنایی و دیگر تاسیسات برقی، برنامه‌ریزی‌های لازم و کافی انجام شود تا حین فعالیت مشکلی از لحاظ وسایل مورد نیاز، ایجاد نشود.

اجرای لایه‌های مختلف روف گاردن یا بام سبز

عایق رطوبتی روف گاردن

اولین لایه به کار رفته در اجرای بام سبز، عایق رطوبتی بوده که وظیفه آن، جلوگیری از ورود آب به هنگام بارندگی به سمت ساختمان و انتقال آن به طرف سیستم تخلیه است. عایق‌های رطوبتی شامل جنس‌های مختلفی بوده که قبل از اجرا ضروری است با توجه به ویژگی‌های هر کدام جهت انتخاب بهترین نوع اقدام نمایید.

لایه ضد ریشه روف گاردن (ژئوممبران)

دومین لایه به کار رفته در اجرای روف گاردن، لایه ضد ریشه بوده که وظیفه آن حفاظت از سازه‌های آپارتمان در برابر فشارها و آسب‌دیدگی‌های احتمالی ناشی از ریشه است. البته وجود این لایه بستگی داشته که شما مایل به اجرای کدام مدل از روف گاردن باشید. به عنوان مثال، در روف‌گاردن‌های ماژولار نیازی به استفاده از این لایه نیست اما در روف‌گاردن‌های با سیستم متمرکز و گسترده، وجود لایه ضد ریشه جهت جلوگیری از آسیب‌های وارده به سازه‌های ساختمان ضرورت پیدا می‌کند.

طراحی روف گاردن
طراحی روف گاردن

 

 لایه ژئوتکستایل روف گاردن (لایه محافظ ضد ریشه)

سومین لایه به کارفته در اجرای این فرآیند، لایه ژئوتکستایل بوده که وظیفه آن محافظت از لایه ضد ریشه در برابر فشارهای احتمالی است. با توجه به قرار گرفتن حجم خاک بر روی لایه زهکش، ضروری است که لایه ژئوتکستایل جهت محافظت از فشارهای وارده به لایه ضد ریشه در طراحی روف گاردن، اجرایی شود.

لایه زه‌کش روف گاردن

بعد از نصب لایه‌های ذکر شده قبلی، نیاز است که لایه زه‌کش جهت انتقال آب‌های اضافه به سمت سیستم تخلیه، اجرا و پیاده‌سازی شود. عموما زه‌کش‌ها، لایه پلیمری بوده که در ابعاد و جنس‌های مختلفی در بازار موجود هستند. البته بعضی از مدل‌ها از امکان ذخیره آب به هنگام بارش برخوردار بوده که بدین ترتیب نیاز به آبیاری گل و گیاهان به طور مداوم کاهش می‌یابد.

 لایه فیلتر روف گاردن

آخرین لایه به کار رفته در اجرای روف گاردن، فیلتر بوده که وظیفه آن جلوگیری از ورود خاک یا ذرات به سیستم زه‌کشی و تخلیه آب آپارتمان است. وجود این لایه در طراحی روف گاردن به حدی زیاد است که در صورت آسیب دیدن آن، کل فرآیند برنامه‌ریزی با مشکل مواجه می‌شود. به همین دلیل نیاز است که هنگام انتخاب فیلتر بررسی‌های لازم از قبل انجام شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 150 میانگین: 5]

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ممنون از تیم طراحی و اجرای فوق العاده تیم حرفه ای تون ، کاراتون زیبا و با کیفیت هستن

    پاسخ
  • فوق العاده طراحی ها زیبا و کاربردی دارین و در عین حال اکیپ اجرایی توانمندی هم دارین

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
Call Now Button